MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Vývoj, výroba a distribuce doplňků stravy a kosmetických přípravků na přírodní bázi

Firma Petr Rulc - KC byla založena v roce 1990. Všechny naše produkty mají společné to, že při správném užívání nemají žádné kontraindikace, neboť obsahují pouze to, co organismus podpoří, nikoliv však zatíží. Díky účinkům a vysoké kvalitě zvyšují imunitu, podporují zdraví i chuť do života, což napomáhá zvládat každodenní stres a preventivně působit proti rozvoji civilizačních nemocí.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Olomouc opět za tři body, proti Varnsdorfu rozhodl Chorý

Sigma Olomouc získala další tři body. Hanáci si doma poradili s Varnsdofem, vyhráli tři dva. Mužem zápas byl dvougólový střelec Tomáš Chorý.

Post

Celorepubliková velikonoční preventivní dopravně bezpečnostní akce

Již tradičně v období velikonočních svátků policisté zvýší svoji přítomnost na cestách. Letos bude celorepubliková velikonoční preventivní dopravně be

Post

Vítkovice odvezly z Varnsdorfu tři body

Fotbalisté Vítkovic dokázali přerušit sérii venkovních nezdarů. I díky brankám Jiřího Texla a Matěje Fialy porazili Varnsdorf 2:1 a o další bod snížil

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.kcrulc.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu