MAGAZÍN / Gastronomie

Popis: Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
10.1.2019

Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit

Plzeňský Prazdroj přichází s další novinkou v rámci svého programu Volba sládků. Nyní nechá samotné spotřebitele, aby si zvolili, jaké pivo chtějí uvařit. To pak nabídne během června ve více než dvanácti stovkách tuzemských hospod a restaurací.

Rozmarná volba, jak se interaktivní projekt jmenuje, je v tomto rozsahu v Česku jedinečná, protože veřejnost může výsledný produkt ovlivnit od začátku do konce. „Název projektu odkazuje na poetiku knihy Vladislava Vančury. Zvolili jsme jej s ohledem na začátek léta, kdy vybraný speciál nabídneme v hospodách. Jsme opravdu zvědaví, pro jaká piva se lidé budou rozhodovat, jejich hlasování a komentáře nám navíc pomohou i do budoucna v přípravě našich dalších speciálů v rámci Volby sládků,“ uvádí sládková Lenka Straková.

Prazdroj tak po listopadové spolupráci s Pivovarem Matuška přichází v krátké době s dalším netradičním projektem, který veřejnosti přibližuje pivní speciály i samotné vaření piva. Hlasování probíhá na internetu po celý leden, kdy si lidé na interaktivní webové stránce postupně vybírají jednotlivé parametry piva. Nejprve si zvolí jednu ze dvou základních kategorií piv – spodně nebo svrchně kvašené. Poté přijdou na řadu další aspekty jako je barva piva, stupňovitost nebo obsah alkoholu. Samotný proces hlasování probíhá hravou formou a všechny možnosti jsou vždy pečlivě vysvětleny.

Lednovým hlasováním ale Rozmarná volba nekončí. „Postupně budeme na webu informovat o tom, v jaké fázi přípravy speciálu jsme a jak probíhá vaření. Kromě toho ze všech hlasujících vybereme několik lidí, které pozveme do pivovaru, aby se vaření speciálu sami zúčastnili. Myslím, že to pro ně bude opravdu originální zážitek,“ dodává Lenka Straková.

Kompletní informace i odkaz na interaktivní hlasovací stránku lidé najdou na webu www.volbasladku.cz.

Autor / zdroj: Marek Pražák

Doporučujeme

Vývoj, výroba a distribuce doplňků stravy a kosmetických přípravků na přírodní bázi

Firma Petr Rulc - KC byla založena v roce 1990. Všechny naše produkty mají společné to, že při správném užívání nemají žádné kontraindikace, neboť obsahují pouze to, co organismus podpoří, nikoliv však zatíží. Díky účinkům a vysoké kvalitě zvyšují imunitu, podporují zdraví i chuť do života, což napomáhá zvládat každodenní stres a preventivně působit proti rozvoji civilizačních nemocí.

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Dvaadvacátý ročník festivalu Kytara napříč žánry představí špičkové kytaristy z Austrálie, USA i Evropy

Kytara je nástroj nepřeberných možností, které bez ohledu na stylové a jiné kategorie mapuje již 22 let festival Kytara napříč žánry.

Post

Vysočina potvrdila, že ve Varnsdorfu neumí

Vysočina v pátém kole nového ligového ročníku utrpěla první porážku. A příliš nepřekvapí, že se tak stalo na neoblíbeném stadiónu FK Varnsdorf.

Post

Expedice Tomáše Petrečka se na K2 dostala do výšky 8100 m.n.m. bez použití kyslíku

Výprava ve složení Tomáš Petreček, Marek Novotný a Pavol Lupták vyrazila v půlce července do pákistánské části Himalájí. Trojice měla v plánu usilovat

PARTNEŘI

www.kcrulc.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA